4. 8. 2010

Výzva do boja - BMW 325 Challenge...

Udržať náklady pod kontrolou, je v pravidlách...
Podľa rakúskeho príkladu sa už aj  v maďarsku jazdí na okruhoch s legendárnymi E30. BMW 325i Challenge. Táto modelová rada od BMW vyrábaná medzi 1983-1991 prežíva (najmä u mladšej generácie) svoju renesanciu. Cieľom tvorcov seriálu bolo vytvoriť možnosť - príležitosť pre menej majetnejších fanúšikov okruhových závodov si sadnúť za volant a začať pretekať. Tento pohár umožňuje v porovnaní s ostatnými kategóriami na okruhových závodoch začať s minimálnimi nákladmi. V maďarsku je táto kategória z mesiaca na mesiac populárnejšia a pribúdajú noví nadšenci. Niet sa čomu čudovať... S 9000-10000 Eurami vo vrecku ste si schopný postaviť - zabezpečiť auto s ktorým sa dá vyhrávať.  Ďaľšou výhodou je aj to, že náklady na údržbu sú tiež minimálne. Ide o spoľahlivé a dostupné modely.

Radi by sme dostali tento seriál aj k nám. Bola by to šanca pre začínajúcich jazdcov, pre začínajúce tímy a spestrilo by to nielen okruhový, ale celkovo motoristický šport na slovensku. A už máme aj okruh :) a predstavili sa už na nej aj spomínané E30siatky.
Jazdiť by sme mohli spolu na závodoch s maďarmi a rakušanmi, tzn. nemuseli by sme sa obávať o nízku účasť.


Ako základ sa môžu použiť 325i, 325e vo verzii kupé, sedan aj kombi. Povolené úpravy sú minimálne a zakotvené aj v predpisoch, čo prospieva k vyrovnaným závodom a nízkym nákladom. Ak teda máte ambície si sadnúť za volant okruhového auta, naučiť sa závodiť a to za takýchto podmienok, tak sa stačí len rozhodnúť. Takéto auto si môžete postaviť aj doma v garáži.Ak neviete ako na to, poradíme a pomôžeme zohnať potrebný materiál a informácie.  Ukážme sa na trati a reprezentujme Slovensko! Niekto závodí pre svoje potešenie, niekto to myslí vážne a chce si vybudovať svoju kariéru. Skús to aj Ty!


Techniku popíšeme v niektorom z ďaľších článkov, a rozoberieme si podrobnejšie aj povinnú výbavu a techniku bezpečnej a rýchlej jazdy. Staň sa majstrom! Držíme Ti palce!




Prosíme každého, kto by mal záujem (aj keď len o informácie), aby sa nám ozval.
Pokračovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára