21. 10. 2010

BMW Challenge - závody na okruhoch

Prepáčte, ale od augusta kedy som tu prvýkrát načrtol možnosť zorganizovania pohára BMW 325 Challenge na Slovensku som nemal veľa času sa ďaľej venovať tejto téme. Samozrejme táto myšlienka má naďaľej svoje opodstatnenie a posledné dni vidím, že sa na rôznych českých a slovenských fórach rozprúdila intenzívna diskusia na túto tému. Skúsim nazbierať nové sily a venovať čas na to, aby som pozbieral potrebné informácie a preložil základné dokumenty.
Chvíľu to potrvá :) Ak však budete mať otázky (hoci aj teraz), kľudne mi napíšte alebo zavolajte.
Vrátim sa trošku k diskusiám, ktoré som bohužiaľ zatiaľ len narýchlo prebehol. Treba si uvedomiť, že automobilový šport, aj keď v takejto finančne menej náročnej kategórii stojí nejaké tie peniaze a investície.
Čo tým myslím...
- vozidlá musia spĺňať predpisy FIA a musia byť vybavené bezpečnostnými prvkami s platnou FIA homologáciou. Rám, sedadlo, šesťbodový bezpečnostný pás, hasiaci prístroj ....

Prilba, rukavice, kombinéza, topánky, nehorľavé spodné prádlo a povinný HANS

- takisto pretekár a jeho výbava musí zodpovedať predpisom národnej asociácie (SAMŠ) a FIA. Musí mať licenciu a jeho výbava ako oblečenie, rukavice, spodné prádlo, prilba musia mať platnú homologáciu. Len povinný HANS (chránič hlavy a krku) stojí aj použitý okolo 400 Eur!
- každý pretek stojí nemalé peniaze - pneumatiky, benzín, mechanici, doprava, ubytovanie, štartovné
- v neposlednom rade technicky aj esteticky by mali vozidlá vyhovovať určitým požiadavkám....


Aby mohol vzniknúť takýto pohár treba nájsť niekoho, kto je to schopný zorganizovať.

Všetko to potom podrobnejšie popíšem v ďaľších príspevkoch.


Jozef Mórocz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára